"Чи подорожчає в Україні бензин?"

1 березня 2012

СЕЗОННИЙ СТРИБОК ЦІН. Експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості прийняла рішення про збільшення на першу декаду березня верхньої межі цінового коридору на пальне на 10 коп. за літр, як на бензин, так і на дизпаливо, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Учасники наради зазначили, що зміна цінового коридору викликана зростанням ціни нафти на світових ринках, а також сезонним зростанням попиту на нафтопродукти на початку весни. У той же час, виробники та трейдери нафтопродуктів констатували, що прийняте рішення тимчасове, та домовились переглянути ціну пального на другу декаду березня в залежності від цінових тенденцій на світовому ринку нафти на наступному засіданні Експертно-аналітичної групи.

Окрім того під час засідання було розглянуто ситуацію з ресурсним наповненням ринку нафтопродуктів у зв’язку із закриттям Лисичанського нафтопереробного заводу. Представник «ТНК-BP Комерс», яка прийняла рішення про припинення виробництва нафтопродуктів на Лисичанському НПЗ, зазначив, що компанія перейшла в категорію імпортерів. При цьому він запевнив, що компанія має достатні ресурсні можливості для забезпечення мереж АЗС пальним.

Трейдери нафтопродуктів зазначили, що існуючі на сьогодні запаси пального в Україні дозволяють у повному обсязі забезпечити потреби споживачів у піковий весняний період споживання та на період посівної кампанії. 

УНН



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua