"Чи врятує відео від вандалів?"

Світлана ГАЛАУР
18 сiчня 2013

ЛІФТИ. У Харкові запровадили систему відеоспостереження у ліфтах і під’їздах житлових будинків. Це поки що пілотний проект, який спільно реалізують КСП «Харківміськліфт» і департамент житлового господарства Харківської міської ради. В рамках цього проекту відеоспостереженням оснащено вже сотню під’їздів багатоповерхівок у Дзержинському районі. Про це поінформував директор КСП «Харківміськліфт» Анатолій Кандауров.

  За його словами, встановлювати відеокамери саме в цьому районі Харкова спонукали крадіжки ліфтового устаткування, якого за останній час було викрадено на суму майже 500 тисяч гривень. Завдяки проекту крадіжки тут зведено майже до нуля. «Нова система диспетчеризації, яку ми запроваджуємо, дає можливість спостерігати, що коїться в ліфтах, під’їздах, на прилеглих територіях і в машинних відділеннях. Так можемо боротися з вандалами в ліфтах. Якщо хтось починає, приміром, підпалювати кнопку, ми це бачимо і перешкоджаємо акту вандалізму через гучний зв’язок», — зазначив директор підприємства.

Жителі Харкова з нетерпінням чекають, коли нова система диспетчеризації запрацює і в інших районах міста. На їхню думку, вона не лише економить кошти ліфтового господарства, а й підвищує культуру поводження людей у ліфтах і під’їздах житлових будинків.

ВІД РЕДАКЦІЇ. У Харкові, здається, знайшли вирішення, здавалось би, невирішуваної проблеми — вандалізму в ліфтах. Хоч багато хто з жителів інших міст до такого нововведення поставився скептично: чи не перекинуться хулігани з ліфтових кнопок на самі камери, які за ними стежать? Але якщо досвід харків’ян виявиться справді вдалим, то, можливо, його візьмуть на озброєння й у інших містах.   



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua