"Чиказька біржа дасть добру ціну"

27 вересня 2012

АПК. Україна планує посилити свою присутність на Чиказькій товарній біржі. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Під час робочої поїздки до США він провів переговори з керівництвом Чиказької товарної біржі. «Ми обговорили умови, які потрібно створити, щоб запровадити ф’ючерсні контракти на вітчизняне насіння соняшнику, соняшникову олію, ячмінь і кукурудзу. Також ми ще раз порушили питання про відкриття у першій половині 2013 року майданчика Чиказької біржі в Україні і початок ф’ючерсних торгів у гривні», — зазначив міністр.

Робота майданчика дасть можливість селянам знати, яка ціна на зернові буде наступного маркетингового року. Ще два роки тому, коли починалися жнива, аграрії могли втрачати до 30 — 40% своїх доходів, оскільки не знали, яка вартість зерна, а зернотрейдери використовували цю ситуацію. «Минулого року Аграрний фонд узяв на себе функцію орієнтира цін на зернові, а Чиказька біржа — на продовольчу пшеницю. Тож ми хочемо, щоб орієнтиром був біржовий майданчик», — зауважив Микола Присяжнюк. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua