"Чинники стримування інфляції"

7 червня 2012

АКТУАЛЬНО. Скорочення темпів зростання інфляції в Україні відбувається в результаті зниження рівня попиту на внутрішньому ринку. Про це на брифінгу в ході урядового засідання заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко.

«Низька інфляція чи дефляція означають зниження попиту або перевиробництво. У нас перевиробництва немає. Тобто причиною зниження є попит», — уточнив урядовець.

На сьогодні Мінекономіки вивчає причини існуючого рівня інфляції. Причина може полягати в обмеженні доступу населення до кредитних ресурсів банків, повідомляє УНІАН.

Водночас Петро Порошенко чекає підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, що включає створення зони вільної торгівлі, після проведення в Україні виборів до Верховної Ради восени цього року.

«Сто відсотків, що Угоду про асоціацію до виборів підписано не буде. Консенсусна позиція Європейського Союзу полягає в тому, що проведення чесних і прозорих виборів є абсолютно необхідною умовою підписання Угоди про асоціацію. Сьогодні найоптимістичніші терміни — це відразу після виборів перейти до процедури підписання документа. Я думаю, що це буде добрим викликом для того, щоб мобілізувати всі сили суспільства і виконати цей план», — зазначив Петро Порошенко.

При цьому міністр наголосив, що роботу над остаточним узгодженням тексту угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС планується завершити впродовж літа.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua