"Чиновникам ЄС зменшують зарплати, вони страйкують"

9 листопада 2012

ПРОТЕСТ. Страйк працівників інституцій ЄС відбувся у Брюсселі та інших містах. Чиновники протестували проти запропонованого зменшення зарплатні. Біля головної будівлі Єврокомісії зібралося кілька сотень страйкуючих службовців.

«Ми не просимо більше грошей, ми розуміємо, що в наш час доводиться заощаджувати й що наша робота повинна бути ефективнішою і дешевшою, – пояснює представник профспілки. – Але наші зарплати вже скоротили 2004 року до 30%, а в багатьох галузях Єврокомісії складно знайти й утримати висококваліфікованих співробітників».

Вісім країн ЄС, серед яких Британія, Німеччина, Франція, запропонували зменшити виплати єврочиновникам. Нині працівники інституцій ЄС отримують від 2600 до 20000 євро на місяць і платять дуже малі податки.

«Працівники інституцій ЄС планують провести ще один страйк 16 листопада. Але, можливо, вони це зроблять 22-23 листопада, під час саміту ЄС, на якому обговорюватимуть якраз бюджетні питання», – передає з Брюсселя кореспондентка Євроньюз Наталія Річардсон-Вікуліна.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua