"Читайлики виховуються змалечку"

Олександр ВЕРТІЛЬ
31 березня 2016

На Сумщині стартував традиційний Всеукраїнський тиждень дитячого читання, учасниками якого вже стали десятки тисяч юних шанувальників книжки. Цьогоріч він проходить під гаслом «Цінуймо книгу як найбільшу святість».

Перший акорд дійства пролунав у Сумській обласній дитячій бібліотеці імені М. Островського, де зібралися не тільки школярі, а й їхні батьки, бібліотекарі, педагоги, представники Сумської обласної організації Національної спілки письменників України. Програма дійства містила низку захопливих заходів, головними дійовими особами яких стали улюблені книжкові герої, а найактивніші читайлики у подарунок одержали книжки. 

Найактивніші читачі Сумської обласної дитячої бібліотеки разом у будень і в свято. Фото автора

Як розповіла директор бібліотеки Лілія Тогобицька, нинішнє свято по-своєму особливе, адже закладу щойно виповнилося 95 років від дня заснування. Зараз його постійні читачі — понад 16 тисяч учнів, а бібліотекарі за рік реєструють майже 130 тисяч відвідувань.

Зазвичай тиждень дитячого читання виходить за означені часові межі і триває цілорічно. А найближчими днями на його учасників чекають літературна світлиця «Диво-двері відчиняй — у світ казковий вирушай», сімейний вікенд «Дружить з книгою родина», гуморина «Я веселий, добрий сміх, мене вистачить на всіх», краєзнавчий нарис про видатного земляка художника і графіка Георгія Нар?бута з нагоди 130-річчя від дня його народження, численні книжкові виставки. Колектив бібліотеки не оминув увагою дітей з обмеженими фізичними можливостями. У Сумській спеціальній ЗОШ вони презентували літературну мозаїку «Дружба з книжкою — це свято» та лялькову виставу «Козель-Дерезель», а до вихованців місцевого відділення соціально-побутової реабілітації «Спільнота» завітали зі спектаклем «Як Змій Горинич утратив апетит». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua