"Чого потребує агросектор"

23 грудня 2015

АПК потребує якісно нових умов для розвитку. І ми працюємо над цим завданням, наголошує заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, інформує прес-служба міністерства.

«2015 року ми скасували 14 дозволів, скоротили перелік істотних умов договору оренди землі, скасували обов’язковість державної експертизи проектів землеустрою щодо сівозміни, удосконалили регулювання виробництва органічної продукції.

Також наводили лад у сфері документації із землеустрою. Це те, що спростить сільськогосподарську діяльність, зменшить кількість паперів, довідок та походів у кабінети чиновників.

Значно спрощено процес, пов’язаний з переміщенням деяких сільськогосподарських товарів територією України. Зокрема скорочено строк видачі карантинного і фітосанітарного сертифікатів із п’яти днів до 24 годин. Було мінімізовано контроль у сфері карантину рослин. Однак головне — ухвалення законопроекту 2558-а, який скасовує чи обмежує 22 дозвільні процедури», — наголосила Владислава Рутицька.

З набуттям чинності документа держава скасовує застарілі регуляторні механізми в агросекторі, а також знищує ті, що дублюють один одного або не відповідають міжнародним зобов’язанням України. «Знищення 22 дозвільних процедур — це мінус 22 перепони для розвитку галузі,  мінус 22 удари по інвестиціях, мінус 22 годівниці для корупціонерів. Полегшення відчують усі аграрії України. Ми сильно вдарили по корупції, і я не перебільшую. Значно знизяться її ризики, пов’язані з видачею дозволів», — каже заступник міністра.

Уже 2016 року, за словами Владислави Рутицької, можна буде побачити збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, підвищення рентабельності, розширення експорту.

Відділ економіки та державного управління
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua