"Чоловік — усьому голова"

8 серпня 2015

«Багато званих, та мало обраних». Художник Олексій Крюков.

Митці у Чернігові запропонували шанувальникам картини зі справжнім розмаїттям чоловічих характерів. Старі й молоді, вигадані й реальні персонажі вудять рибу, майструють, малюють, мріють, розповідають  життєві історії. «Зірка покотилася!» — тішиться герой Олексія Потапенка. Неподалік козак Мамай, зображений цим же майстром, уособлює собою споконвічну героїчно-філософську  суть українських чоловіків. «Багато званих, та мало обраних», — підкреслює неоднозначність буття художник Олексій Крюков. А його колега Володимир Наталушко представив портрет свого ще повного сил діда.

Казковий дідусь-польовик Надії Мартиненко. Фото автора

І навіщо чоловікам такий клопіт — влаштовувати експозицію як виклик природі протилежної статі? Певна річ, не лише для того, аби справити враження на прекрасну половину людства. Швидше за все, щоб потішити себе жіночою прихильністю. А мисткинь і не потрібно двічі кликати. Вони жваво й темпераментно додали до збірного портрета сучасника і свою ліричну нотку. Так, п’ятсотлітній дідусь-польовик  Надії Мартиненко, тато Карло Оксани Корнієнко та водій міцної статури Олени Саченко безперечно ожили в мужній експозиції і додали їй теплоти і шарму.

Художники-чоловіки запевняли, що хочуть просто звернути на себе увагу жінок. Останні ж усміхалися, адже, як мовиться, чоловік і жінка — одна спілка. Разом живемо у цьому світі, ділимо навпіл радощі й жалі. А ще говоримо добрі слова, і ця взаємність — найвищої проби. 

Євдокія ТЮТЮННИК, «Урядовий кур’єр» (Фото автора)



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua