"«Чумаки» зупинилися в Сумах"

Олександр ВЕРТІЛЬ
27 жовтня 2011

ПРЕМ’ЄРА. Творчий колектив Сумського обласного театру драми та музичної комедії імені М. Щепкіна відкрив черговий 79-й сезон драмою класика української та європейської драматургії Івана Карпенка-Карого «Чумаки». Написаний понад 110 років тому твір сприймається по-сучасному свіжо, оригінально, що ще раз стверджує прописну істину: якщо єдиний Бог —  гроші, то годі чекати злагоди, любові, порозуміння. Постановку здійснив відомий режисер, заслужений артист України Олександр Рибчинський.

Психологічна напруга в драмі майстрено поєдана з елементами комедійності. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Як розповів директор театру, заслужений діяч мистецтв України Микола Юдін, над виставою щепкінці працювали особливо ретельно і наполегливо. Адже «Чумаки» майже не відомі широкому загалові глядачів, отже потребують особливої майстерності і професіоналізму. У виставі грають відомі майстри сцени,  заслужені артисти Сергій Корінний та Володимир Берелет, Світлана Криштоп, Тамара Корінна, Володимир Назаренко, Сергій Федосенко, Анатолій Красовський та інші. В масових сценах зайняті артисти драми, хору та балету.

У драмі на дві дії І.Карпенко-Карий майстерно поєднав психологічну напругу з елементами комедійності. Цим самим він ствердив тезу, що трагічне і комічне поруч, хоча інколи комічне вражає своєю тупістю, жорстокістю та жадобою до грошей. Сотні сумчан, які побували на прем’єрній виставі, високо оцінили нову роботу щепкінців, назвавши її справжнім творчим досягненням. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua