"«Чупачок» для діточок"

Олександр ВЕРТІЛЬ
12 травня 2016

Такому закладу може по-доброму позаздрити будь-який сільський населений пункт чи районний центр України. Адже «Чупачок» — це сучасний розважально-відпочинковий комплекс для дітей різного віку, в якому всі умови для ігор та розвитку малечі, виховання у них любові до маленької батьківщини.

У просторому двоповерховому приміщенні — кафе, де малюкам пропонують різноманітну здобу власного випікання, соки та інші ласощі. Тут же велика ігрова зала, оглядовий майданчик тощо.

У розважально-відпочинковому комплексі «Чупачок», ключ від якого передав Олександр Кужель, кожен знайде заняття до вподоби. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

На прилеглій території, де розкинувся молодий яблуневий сад, працює розкішний фонтан, встановлено гойдалки, пісочниці, лавочки. Є власний невеличкий зоокуточок, у вольєрах якого можна побачити перепелів, папуг, павичів, декоративних баранців та кіз. А для освітлення території застосовано альтернативні джерела енергії — понад 20 сонячних батарей.

Цей соціальний проект став можливий завдяки меценатам подружжю Кужелів. Олександр Володимирович очолює місцеву агрофірму «Піонер»,  депутат Охтирської районної ради, а його дружина Людмила Іванівна — підприємець і меценат. Як наголосив Олександр Кужель під час відкриття комплексу, головний результат наполегливої річної роботи в тому, що «Чупачок» даруватиме радість дітлахам, бо відтепер вони мають усі умови для змістовного дозвілля.

Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Втішає, що протягом кількох останніх років у Чупахівці окреслилася позитивна демографічна тенденція: тут значно підвищилася народжуваність. Важливо, що покинутих сільських дворищ майже не залишилося, а населений пункт дедалі частіше обирають для постійного проживання і його уродженці, і їхні знайомі, друзі, інші приїжджі.

У день відкриття «Чупачка»  над селищем прошумів лагідний травневий дощ. Як зазначив настоятель місцевого Хрестовоздвиженського храму протоієрей Димитрій, який освятив споруду, це благовісний знак — на спільну радість і щастя чупахівської громади. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua