"Ціна на соціальний хліб у Запорізькій області буде стабільною"

4 жовтня 2011

СПОЖИВЧИЙ КОШИК. У Запорізькій обласній державній адміністрації відбулося підписання Меморандуму  з провідними виробниками  хліба і хлібобулочних виробів області про недопущення підняття цін на соціальні сорти хліба. Це вже другий подібний документ, який надає обласній владі можливість утримувати стабільні  ціни на соціальні сорти хліба в регіоні. Цього року угоду про співпрацю доповнили та вдосконалили.

«На цей раз до Меморандуму увійшов чіткий перелік сортів хліба, на які, за домовленістю сторін, ціна залишиться стабільною, - повідомив голова облдержадміністрації Борис Петров. - Цей документ має чіткі строки, обов’язки сторін, обсяги продукції та умови її реалізації. Зі свого боку обласна влада вирішує питання про виділення борошна з Аграрного фонду для учасників Меморандуму».

Крім того, керівник області зауважив, що в рамках підтримки місцевих виробників хліба обласна державна адміністрація планує підписання ще одного меморандуму з потужними торговими мережами про виділення додаткових торгових площ на пільгових умовах для реалізації як соціального хліба, так й інших продовольчих товарів від місцевих виробників.

Загалом у Запорізькій області 32 підприємства займаються виробництвом хліба та хлібобулочних виробів. 90% хлібобулочної продукції виготовляють 5 провідних хлібопекарень, які взяли участь у підписанні Меморандуму. Договір укладено до 1 вересня  2012 року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua