"Ціну на хліб «притримали»"

5 лютого 2013

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОДУКТ. Днями між Донецькою облдержадміністрацією, виробниками хлібобулочних виробів та роздрібними реалізаторами підписано меморандум, відповідно до якого влада зобов’язалася «сприяти формуванню регіональних запасів продовольчого зерна», пекарі — не знижувати обсягів випікання «соціальних» сортів хліба, а продавці — не встановлювати націнки вище десяти відсотків.

Загалом домовитися з владою вирішили шестеро виробників хліба і представники стількох же торговельних мереж, що працюють у регіоні. Однак, за словами голови ОДА Андрія Шишацького, саме вони наповнюють майже на 70% хлібний ринок області. Меморандум залишається відкритим для приєднання до нього інших виробників і продавців.

Угода стосується не всього хліба, який випікається, а лише того, що виготовляється за простою рецептурою — його називають «соціальним». Як повідав один із підписантів — представник холдингу «Золотий урожай» Костянтин Кошелєв, цей сорт призначений в основному для малозабезпечених громадян, а таких, за його словами, у нас не більше десяти відсотків.

— У Донецькій області ціна на «соціальні» сорти хліба нижча за середньоукраїнську, а ось на решту — вища, — відзначив Андрій Шишацький.

Сільські вісті 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua