"Цинізм у дзеркалі кривосуддя "

19 грудня 2015

Вітчизняне зовнішньополітичне відомство обурене рішенням Донецького міського суду Ростовської області Російської Федерації  продовжити до 16 квітня 2016 року незаконно утримувати під вартою народного депутата України, члена Парламентської асамблеї Ради Європи Надію Савченко, яку в червні 2014 року було викрадено в Луганській області України й незаконно переміщено на територію Російської Федерації. Про це йдеться у відповідному коментарі Міністерства закордонних справ.

Російський суд послідовно демонструє замовний і політичний характер сфабрикованої проти Надії Савченко справи, що виявляється у повному нехтуванні її правами. Цього разу у відмові в розгляді зібраних правоохоронними органами України матеріалів, які надає захист на підтвердження непричетності Надії Савченко до висунутих проти неї обвинувачень, ідеться в документі.

Російська сторона ігнорує статус Надії Савченко як члена Парламентської асамблеї Ради Європи, що має імунітет, підтверджений ПАРЄ. Такі цинічні дії російської влади викликають особливу стурбованість і спонукають Надію Савченко до поновлення голодування як єдиного засобу протидії свавіллю так званого російського правосуддя.

Тож МЗС України вимагає від російської сторони негайно припинити зухвалу розправу над Надією Савченко та іншими громадянами України, яких незаконно утримують під вартою на території Росії.

У відомстві закликають міжнародне співтовариство спільно виступити на захист життя, безпеки та загальнолюдських прав громадян України — політичних в’язнів Російської Федерації, які стали заручниками її агресивної політики проти України. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua