"Ціну на газ узгодять до кінця жовтня"

27 вересня 2011

Переговори з Російською Федерацією щодо перегляду укладених 2009 року газових контрактів завершаться до кінця жовтня. Такий прогноз висловив Прем'єр-міністр України Микола Азаров на брифінгу у Києві. 

Глава уряду підкреслив, що керівництво Росії під час переговорів з Президентом України Віктором Януковичем дослухалося до аргументів української сторони та зайняло конструктивну позицію щодо перегляду газових угод. "Ця конструктивна позиція дає нам право думати, що ми нарешті досягнемо взаємовигідного результату. Ми ставимо перед собою завдання у жовтні закінчити всю цю роботу. У 2012 рік ми маємо увійти з упевненістю щодо такого важливого показника, як ціна на газ, умови поставок, транспортування газу", - наголосив М.Азаров. Він додав, що задоволений початком переговорів та конструктивною позицією російської сторони. 

Глава уряду наголосив, що під час перегляду газових угод буде напрацьовано всі складові українсько-російських відносин щодо поставок в Україну та транзиту російського газу до Європи. "Йдеться про комплексний підхід та напрацювання всіх складових наших відносин щодо поставок та транзиту газу", - підсумував М.Азаров. 

За інформацією інформагентства УКРІНФОРМ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua