"Cкільки коштує митниця чи… митник? "

Олена ОСОБОВА
12 травня 2012

ЗЛОЧИН. Останнім часом до СБУ та міліції надійшла низка скарг від громадян про побори в Луганській митниці. Правоохоронці перевірили цю інформацію, вона підтвердилася, і вони провели спільну спецоперацію, в результаті якої затримано на гарячому п’ятьох посадовців Луганської митниці, зокрема керівної ланки. 

Викрито три епізоди хабарництва. Встановлено, що за сприяння переміщенню великих оптових партій товарів через українсько-російський кордон поза митним контролем митники розраховували отримати незаконну винагороду загальною сумою приблизно 15,4 тисячі доларів США та 32 тисячі гривень готівкою.

Стосовно затриманих прокуратурою Луганської області порушено кримінальні справи за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне  становище,  або  за  попередньою  змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення  волі  на  строк  від  п’яти до десяти років з позбавленням права  обіймати  певні  посади  чи  займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Для затриманих обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Залишається додати, що у вересні — жовтні 2011 року відповідно до рішень Державної митної служби було відсторонено від виконання службових обов’язків колишнє керівництво Луганської митниці (начальник і троє його заступників) та призначено нове. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua