"Цього літа у Харкові планують оздоровити майже 80 тисяч дітей"

Світлана ГАЛАУР
30 травня 2012

ВІДПОЧИНОК

Канікули пройдуть у таборах

Як повідомив заступник директора Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту — начальник управління у справах сім’ї та молоді Харківської міськради Костянтин Підгорний, основними закладами для відпочинку стануть 38 заміських таборів. До них увійдуть також дитячі оздоровниці КП «Харківводоканал» — «Факел» і «Ромашка», які перебувають у комунальній власності Харкова. Окрім цього, в місті будуть задіяні табори «Лісовий вогник» Харківського авіазаводу, «Сонячний» Південної залізниці, «Лісова казка»  Головного управління МВС України в Харківській області.

У першій столиці, за словами К. Підгорного, працюватимуть 180 таборів з денним перебуванням на базі загальноосвітніх шкіл. У планах — відкриття табору праці та відпочинку при Харківській школі-інтернаті № 14.

Проведення в Харкові чемпіонату Європи з футболу, як зазначив начальник управління, ніяк не позначиться на оздоровчій кампанії дітей. За його словами, 180 пришкільних таборів відкриються 28 травня і завершать свою роботу 14 червня. Таким чином, усі планові заходи для дітей в оздоровницях буде виконано повністю. Лише один табір — «Сонячний» — відкриється не в червні, як завжди, а в липні, оскільки там проживатимуть голландські вболівальники. Але потім у «Сонячному» збільшать зміни і він закінчить свою роботу пізніше, і це надасть можливість компенсувати «простій» табору у червні.

Наразі практично всі дитячі оздоровчі заклади, окрім відомчих, вже перевірила і прийняла спеціальна комісія. У відомчих же, під контролем міської влади, працюють власні комісії, які завершать роботу найближчим часом.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua