"Цього року запорізькі фіскали легалізували 10 тисяч робітників"

Наталя ЗВОРИГІНА
12 листопада 2015

За січень-вересень нинішнього року органи Головного управління ДФС у Запорізькій області провели 189 перевірок роботи приватних підприємців та підприємств щодо дотримання закону про виплату заробітної плати громадянам. За результатами цих перевірок, як зазначив начальник ГУ ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін, нараховано понад 14,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і штрафних санкцій, а також 4,4 мільйона гривень єдиного соціального внеску.

— З початку року завдяки роботі фахівців фіскальної служби регіону легалізовано роботу майже 10 тисяч робітників, які працювали неофіційно. Цим громадянам виплачено понад 9,7 мільйона гривень офіційного доходу. Додаткові надходження в бюджет (податки і збори) становили понад 5 мільйонів гривень, — повідомив Олексій Кавилін.

Так, порушення вимог законодавства зафіксували під час перевірки підприємства, яке спеціалізується на вантажних автоперевезеннях. Податківці виявили одразу 9 водіїв, які працювали без належного оформлення. Додаткові надходження лише від цього підприємства становили майже 12 тисяч гривень.

Запорізькі податківці викрили підприємство, яке скуповувало молоко у «мертвих душ». Воно переробляло молоко і виробляло з нього різні продукти. Олексій Кавилін повідомив: під час аналізу звітів фахівці встановили, що підприємці нібито закуповували молоко у померлих громадян, яким (за документами) виплатили 53 тисячі гривень. Таку схему посадовці запровадили з метою ухилення від сплати податків і зборів.

Також підприємство заборгувало утриманий при нарахуванні, але не перерахований у бюджет під час виплати заробітної плати податок на доходи фізичних осіб у сумі понад 376 тисяч гривень. Тому за результатами перевірки у державну скарбницю спрямували з урахуванням штрафних санкцій та пені майже 700 тисяч гривень.
Ф



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua