"COVID-19 продукує втричі більше патогенів, ніж інші віруси"

13 квiтня 2020

Дослідження, проведене в університеті Гонконга, показало, що коронавірус може продукувати втричі більше патогенних мікроорганізмів, ніж інші смертельні віруси, як наприклад, SARS.

Посилаючись на публікацію в South China Morning Post, це дослідження є першим у своєму роді. Воно засноване на аналізі тканини легенів пацієнтів з COVID-19.

З'ясувалося, що Sars-CoV-2 може розмножуватися, продукуючи нові патогени, приблизно 100 разів протягом 48 годин, у той час як для вірусу SARS ці показники як мінімум у п'ять разів менші. Новий вірус також викликає більш повільні відповідні імунні реакції організму.

«Вірус схожий на ніндзя, швидко переміщаючись і розмножуючись всередині організму з більш низьким рівнем інтерферонів і запальною реакцією», -
заявив Джаспер Чан Фок-Ву, доцент з гонконгської медичної школиHKU.

Легкі симптоми або їх відсутність зробили цей вірус особливо важким для стримування, і вчені попередили, що зусилля з розробки вакцини від коронавірусу повинні бути прискорені. За оцінкою вчених, пандемію необхідно стримати до липня, в іншому випадку вона прийме загрозливих масштабів.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua