"Cтатус ветерана війни отримають сім’ї героїв, які загинули під час «Революції гідності»"

23 жовтня 2015

Президент Петро Порошенко підписав закон, що передбачає надання статусу ветерана війни сім’ям осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, отриманих під час участі в «Революції гідності» в Києві. Про це йдеться в повідомленні на сторінці відповідного законопроекту на сайті Верховної Ради.

Зокрема, дія закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» поширено на сім’ї осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтв, контузій чи інших ушкоджень здоров’я, отриманих під час участі в «Революції гідності», повідомляє Zaxid. net з посиланням на «Українські новини».

У той же час документ не поширює дану норму на сім’ї працівників міліції, осіб, що проходили службу в правоохоронних органах спеціального призначення, військовослужбовців внутрішніх військ, Збройних сил та інших військових формувань, загиблих або померлих внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, отриманих при виконанні службових обов’язків, пов’язаних з подіями «Революції гідності».

Очікується, що реалізація норм закону дозволить забезпечити належний рівень соціального захисту сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, отриманих під час участі в «Революції гідності».

Відповідний законопроект Верховна Рада підтримала 6 жовтня.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua