"Давос-2016: зміни клімату визнали головною глобальною загрозою людства"

22 сiчня 2016

На перше місце в списку її поставили більшість з кількох сотень провідних економістів, опитаних організаторами Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав уряди світу зробити все для того, щоб підписана в Парижі угода, покликана протидіяти подальшому підвищенню температури на планеті, почала діяти.

«Проблема зміни клімату може перекреслити наші інші здобутки. Якщо Паризька угода не запрацює, як належить, інші 16 цілей для сталого розвитку світу не будуть виконані», – заявив він.

На думку міністра закордонних справ Франції Лорана Фабіуса, кліматичні зміни в майбутньому можуть призвести до небачених міграційних процесів та війн:

«Ми в Європі стикнулися з проблемою міграції сотень тисяч людей. Але уявіть, якщо мова йтиме про сотні мільйонів?.. Глобально, йдеться про питання війни і миру. Тому я вважаю, що ця угода – засаднича для світової безпеки».

2015 рік став найтеплішим в історії світових метеорологічних спостережень.

Минулого року 85 країн світу повідомили про збитки, завдані стихійними лихами. Цього року у зоні ризику – 115 країн. У майбутньому урядам країн доведеться виділяти все більше коштів на ліквідацію наслідків природних катастроф.

EURONEWS 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua