"Де краще відпочивати взимку"

11 листопада 2015

Із наближенням Новорічних та Різдвяних свят дедалі більше українців замислюються, куди поїхати відпочивати цієї зими. Деякі мандрівники і туристи їдуть у гори, а деякі втікають якнайдалі від холодної зимової погоди і шукають курорти біля моря і теплого сонечка, обираючи відпочинок у Єгипті, Індії, Таїланді, Індонезії, Кубі та в Арабських Еміратах. Але через падіння російського боїнга А321 над Синаєм і скасування європейськими авіакомпаніями польотів до Єгипту туристський попит на цю країну різко впав. І хоч ціни на відпочинок у Єгипті знизилися, українці побоюється летіти на відпочинок до Червоного моря. Тому ті, хто не мав змоги влітку позасмагати на морському узбережжі, у прохолодні зимові дні шукають відпочинок в Азії.

Пропонуємо огляд деяких азійських країн, які варто відвідати.

Мандрівка на слонах у Таїланді залишить вам незабутні враження. Фото надане автором

Таїланд.

Усі туристи і мандрівники світу одностайно вважають, що найкращий час для відпочинку в Таїланді – зима, тому січень став піком туристського сезону в цій країні. Чудова погода, цікаві екзотичні екскурсії, морські курорти з величезним вибором розваг та новорічних атракціонів – це подарунок відпочивальника, враження від якого залишиться на все життя. Гамірливі новорічні зустрічі і вечірки змінюються новими яскравими подіями та захопливими розвагами. Взимку Таїланд зустрічає мандрівників бездоганною сонячною погодою із температурою повітря + 31° С і теплим морем + 30° С.

Цьогоріч туристи зможуть стати свідками традиційних яскравих етнічних фестивалів і побувати на сучасних атракціонах найвищого рівня. Зокрема, покататися на колесі огляду Біг Віл в Бангкоку – одному з найбільших оглядових коліс світу. Приваблять туристів і сучасні торгові комплекси в Чанг Мае з дизайнерськими крамничками та бутиками відомих світових брендів; розважальні та екстремальні шоу на базарі Азіатік у Бангкоку; магазини і торговельні центри Паттайї, Пхукета і Хуа Хіна стануть Меккою для затятих шопоголіків.

До середини січня в Таїланді триватимуть новорічні акції та знижки. Ціни на відпочинок у цій країні на одну особу за десять днів починаються із 850 доларів. Якщо планувати поїздку до 15 днів, то тайська віза, обійдеться у 40 доларів, її можна отримати, прибувши до аеропорту.

У Києві швидко оформити візу вам допоможе компанії «Бізнес візит». Тут вас проконсультують щодо необхідних документів, допоможуть заповнити консульські анкети, забронюють готель, прискорять оформлення візи.

Пляжі Шрі-Ланки чекають на вас.

Шрі-Ланка

Дивовижна країна Шрі-Ланка – це екзотичний острів Цейлон. Побувавши тут одного разу, на все життя запам’ятаєш красу нескінченних золотих пляжів, затишних курортних містечок і привітних ланкійців. Жителі Шрі-Ланки обожнюють свята, яких у цій країні не менш як 166 на рік. Багато з них мають тисячолітню історію. Найбільш шановане – винесення священного зуба Будди з храму Далада Малігава в Канді. А під час фестивалю Есала Перахера можна потрапити на багатоденну святкову ходу за участю слонів, національних танцюристів і прапороносців.

Шрі-Ланка також відома ремеслами: різьба по дереву і на слоновій кістці, виготовлення масок і плетених виробів.

На острові за відпочинок можна заплатити з людини від 500 доларів за десять днів. Візу в Шрі-Ланку оформлювати не потрібно, але слід заплатити 30 доларів за електронний дозвіл на вїзд.

Від тропічного сонця можна сховатися під пальмовим холодком.

В'єтнам

В'єтнам держава, розташована в Південно-Східній Азії на півострові Індокитай. Це країна з мальовничою природою, стародавніми храмовими комплексами, якісними готелями, за європейськими стандартами і з низькими цінами.
Для відпочинку знайдете прекрасну берегову лінію, яку зі сходу і півдня омиває Південно-Китайське морем, чудові білосніжні пляжі, а також природу, яка притягує туристів зі всього світу. Країна з найдавнішою історією і культурою, яка має величезну кількість цінних історичних пам'яток, підходить як для екскурсійного, так і для чудового пляжного відпочинку. Клімат В'єтнаму за температурним режимом субтропічний і тропічний. Через мусонність клімату тут трохи прохолодніше взимку і не так спекотно влітку, як в інших країнах на тій самій широті. Але навіть у Північному В'єтнамі зима значно тепліша і коротша, ніж у Криму чи в Туреччини.

Ціни на відпочинок у цій країні значно виші, ніж у Шрі-Ланці чи в Таїланді, і за путівку на одну особу доведеться заплатити 1200 доларів. Для в'їзду до В'єтнаму для громадян України необхідна віза. Її можна оформити у в'єтнамському консульстві заздалегідь або ж за наявності необхідних документів отримати безпосередньо в міжнародних аеропортах. Ціна одного запрошення на 5-7 днів – 326 гривень. Ціна за одноразову візу на один місяць – 45 доларів, а за багаторазову — 65 доларів.

Хвилі Індійського окену.

Індія

Індія — це країна зі справжньою східною таємничістю і екзотичною чарівністю. Тут переплітаються традиції різних народів, релігій і культур. У людей, які побували на відпочинку в Індії, не виникає запитання, куди їхати наступного року. Індія – це одночасно чарівна й суперечлива країна, де святі корови можуть грітися на сонці на чудових пляжах поряд із сучасними готелями, де давні храми сусідяит з офісними будівлями, а вражаючі новизною і комфортом поїзди проїжджають селами, життя в яких не змінювалося сотні років.

Перенаселені міста – Мумбаї і Калькутта гамірні і водночас привітні, а священні Варанасі і Таміл Наду притягують прочан тишею.

Індія дуже різноманітна і незабутньо красива. Її лагідний і помірний клімат забезпечують високі гори, а численні соснові ліси і сади дають свіже повітря. Багата історія залишила безліч вишуканих палаців, храмів та інших пам'ятникок. Найпопулярніша частина Індії – це Золотий Трикутник, який складається з Делі, Агри і Джайпура. Тих, хто шукає тропічного блаженства, чекають пляжі Гоа і Керала.

Клімат на півдні Індії екваторіальний, на півночі – субтропічний. Зміна сезонів визначається мусонами. Спекотний і сухий сезон триває з квітня по червень, середня температура у цей час + 38 ... + 46°C, а з середини червня до початку жовтня триває сезон дощів (+ 35 ... + 38°). Поїздка в Індію на одну людину на десять днів обійдеться у 620 доларів. А візу можна отримати, прибувши до аеропорту, попередньо замовивши її в Україні й сплативши 60 доларів.

Це не повний перелік країн, де можна чудово і цікаво відпочити взимку. Сподіваємося, що наші поради стануть вам у пригоді. 

Ірина САКОВСЬКА
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua