"Дефіцит бюджету—2012 буде меншим"

16 червня 2011

КОНГРЕС

Для поліпшення життя українців влада передовсім
має забезпечити зростання економіки та соцстандартів

Про це заявив Президент Віктор Янукович на відкритті XIII конгресу Всесвітньої асоціації російськомовної преси, який відбувся в Києві на його запрошення.

«Ми створили, на мій погляд, нормальні умови для розвитку демократичних інституцій в нашому суспільстві», — сказав Президент, нагадавши, що в Україні було прийнято Закон «Про доступ до публічної інформації», і майже в усіх відомствах створено відповідні підрозділи, які забезпечують його виконання. Відтепер різноманітні інстанції та, власне, самі українці можуть туди звертатися за необхідною інформацією.

При цьому Віктор Янукович висловив упевненість в тому, що нині українську владу піддають критиці. «Нас критикують, мабуть, більше, ніж будь-кого за всі роки незалежності, тому що ми відкриті. У ЗМІ зараз більше переважає критика, і в них опозиція представлена більшою мірою, ніж сама влада», — наголосив глава держави. У цьому контексті він також зупинився на тому, що влада не полюбляє багато говорити, на противагу цьому вона більше робить, а не обдурює громадян своєї держави: «Ми говоримо правду і знаємо, як до цього ставляться люди».

Окрім цього глава держави наголосив на важливості глибокої та системної модернізації країни, акцентуючи на тому, що процес реформ не може бути легким. Головна ж мета перевтілень — забезпечення зростання економіки і, відповідно, соціальних стандартів, поліпшення життя людей, пові?домляє прес-служба Президента.

Інший позитивний момент: у 2011 році товарообіг між Україною та Росією перевищить 50 млрд дол. Говорячи про ключові пріоритети зовнішньої політики України, глава держави відзначив підтримання конструктивного діалогу з Росією. Ключовим рішенням тут було відновлення нормальних стратегічних добросусідських відносин із цією країною, бо за останні роки політика як України, так і Росії не відповідала їхнім національним інтересам.

Крім того, на переконання Віктора Януковича, національна економіка й надалі зростатиме. «Ми поки що задоволені темпами росту, хоча бачимо, що ще є резерв та  ресурси. Звичайно, ми обов’язково будемо використовувати всі наші можливості», — сказав він. Наступного року буде закладено  нижчий відсоток дефіциту бюджету, ніж поточного, який становитиме близько 2,5%.

Окремо Віктор Янукович подякував учасникам конгресу за відгук на його пропозицію провести такий захід в Україні. «Я їхав сюди і думав, що б вам цікавого розповісти, адже ви все знаєте, тому що нині преса працює, проникаючи буквально в усі таємниці, і вас здивувати майже немає чим», — передає слова Президента Укрінформ.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua