"Дефіциту овочів не буде"

13 грудня 2012

УРОЖАЙ. Цьогоріч аграрії повністю забезпечили ринок овочами та фруктами. Зібрано близько 9,1 млн тонн овочів, 23 млн тонн картоплі, 1,9 млн тонн плодів і ягід та 490 тис. тонн винограду. Це не лише забезпечить внутрішні потреби, а й сприятиме імпортозаміщенню. Про це поінформував міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Рекордом став і врожай яблук — на рівні 1 млн тонн. Завдяки цьому експорт яблук уперше перевищив імпорт, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.  «У контексті імпортозаміщення ми рухаємося до самозабезпечення овочами закритого ∂рунту, активно розбудовуючи теплиці. Тільки в поточному році введено в експлуатацію 38 га нових високотехнологічних теплиць. Це дасть змогу отримати врожай тепличних овочів, за підсумками року, на рівні 445 тис. тонн, що на 12% більше, ніж торік»,— зазначив фахівець.

Окрім того, за останні два роки приділено велику увагу розвитку інфраструктури аграрного ринку, зокрема будівництву овоче-, фрукто-, картоплесховищ і оптових ринків сільгосппродукції. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua