"Дефіциту пального не буде"

5 травня 2011

РИНОК

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко вважає, що держава і надалі буде активно впливати на питання стабілізації ринку нафтопродуктів, щоб уникнути неконтрольованого зростання цін.

За його словами, ситуація на ринку нафтопродуктів в Україні значно краща, ніж у найближчих сусідніх країнах. Цього вдалося досягнути завдяки вчасному реагуванню держави щодо стримування цін та контролю обсягів нафтопродуктів. «Наприклад, "Нафтогаз" переробив близько 100 тис. тонн нафти і 6 травня починає реалізацію цих нафтопродуктів на аукціоні, що є тим стримуючим чинником, тією товарною інтервенцією, яка не адміністративними, а ринковими методами знижує вартість бензину", - зауважив міністр.

Іншим важливим аспектом стабільності ринку пального є уникнення дефіциту нафтопродуктів. «Ми кожен тиждень підраховуємо скільки зайшло нафти за маршрутними телеграмами, скільки зайшло газового конденсату, яка переробка за добу, які у нас залишки на складах. Держава завжди цим буде займатися і не буде стояти осторонь від цих процесів", - підкреслив Юрій Бойко.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua