"Декларування припало до смаку"

Олена ОСОБОВА
4 квiтня 2012

НОВАТОРСТВО. Луганські податківці, тортом закликавши сплачувати податки, отримали шість нових мільйонерів.

Родзинкою стимулювання не приховувати свої статки став спільний проект лисичанських податківців та кондитерського цеху ПП «Товмасян». Спеціально для кампанії декларування кондитери розробили рецептуру й дизайн торта із закликом «Задекларуйте свої доходи до  1 травня!»

Перша партія «декларативних» тортиків надійшла у продаж напередодні 8 Березня. Й одразу стало зрозуміло, що солодкий рекламний хід припав до смаку! Тож довелося терміново готувати нову партію.

Лисичанцям сподобалися торти із  закликом про декларування. Фото Марини Ольховської та прес-служби ДПС у Луганській області

Зі свого боку в інспекціях податківці підготувалися до прийому громадян, натхнених закликом. Тут діють центри обслуговування платників податків, де зробили все можливе, аби громадяни змогли у зручний для них час подати декларацію. Вони працюють до 20.00 у вихідні й святкові дні. Фахівці не лише приймають декларації, а й консультують, допомагають громадянам правильно їх заповнити.

Спільні зусилля вже дали відчутний результат: у краї шестеро громадян задекларували мільйонні доходи. Про це заявив голова ДПС у Луганській області Олександр Антіпов. За його словами, мільйонери задекларували доходи на загальну суму 30 млн грн. Загалом, за оперативними даними, майже 15 тисяч жителів Луганщини вже подали до податкових органів декларації про доходи, отримані торік.

«Найбільше декларацій здали громадяни, котрі мали доходи від продажу сільгосппродукції, яка вирощена на самостійно обробленій землі, — 2164, отримані як спадок або подарунки — 1457, від здачі в оренду земельних паїв — 1054. Уже відзвітували перед податковими органами і майже 4 тисячі державних службовців», — зазначив глава податкового відомства регіону. Податківці чекають, що в нинішній кампанії візьмуть участь понад 45 тис. декларантів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua