"Демобілізовані бійці стають водіями"

23 березня 2016

Автопідприємствам Дніпропетровщини потрібні кваліфіковані водії. А демобілізованим бійцям АТО необхідна робота. Тож для них Дніпропетровська облдержадміністрація організувала безкоштовні водійські курси, навчання на яких оплачують з бюджету. Днями 14 демобілізованих бійців отримали права категорії D. Тепер вони можуть розпочати стажування і працювати водіями громадського транспорту.

«Нині є потреба у водіях на маршрути громадського транспорту. Перевізники готові брати на стажування, а потім і на роботу. Автопідприємства мають 100 вакансій. Запрошують демобілізованих. І тих, хто має права категорії D, і тих, хто лише бажає пройти курси. Ми готові розглядати кожне резюме і допомагати у працевлаштуванні учасникам бойових дій», — запевнив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Найбільше водіїв громадського транспорту бракує у Дніпропетровську, Верхньодніпровську та Дніпродзержинську. Є така потреба і в інших населених пунктах Дніпропетровщини. Бійці АТО, які вже мають відповідний досвід роботи не менше року, зможуть працювати і на міжміських та приміських маршрутах.

Набір на водійські курси для демобілізованих триває. Навчання проводять щодня упродовж двох місяців. Записують на курси в Центрі допомоги воїнам АТО та членам їхніх сімей при Дніпропетровській ОДА. Незабаром посвідчення водія громадського транспорту отримають ще 11 бійців, які завершують навчання. 

Наталія ОЛЕКСАНДРОВА
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua