"Демократія, гей-паради. Що далі?"

11 лютого 2016

Вибори, а за виборами, вибори, а за ними… вибори. Особливості волевиявлення по-російськи українці зможуть побачити уже 18 лютого у фільмі Олександра Баршака «День виборів-2».

Немає нічого неможливого для піарників, особливо якщо вони піарять політиків. Упав міст. А в кого він не падав?! Прокурор побудував замок із цементу, який вкрали під час спорудження моста, що впав, — невже цим здивуєш? Губернатор спить?! Ні, неправда, він бореться зі стихією. З якою, ви спитаєте? У піарників уже є відповідь. А коли за справу береться «Квартет І», то, вважайте, перемога кандидата в кишені, навіть якщо до виборів 12 днів.

Так, відсидівши два терміни в губернаторському кріслі, колишній масажист Ігор Цаплін (Василь Уткін) готується до чергових перевиборів. Його команда вважає, що перемога їхня, проте під час відкриття мосту через Волгу він обвалюється на очах журналістів й московських чиновників. Цаплін стає всенародним посміховиськом. І це шанс на перемогу його основного конкурента Балашова, нинішнього депутата облзібрання. Щоб врятувати становище, колишній радник Олександр (Олександр Демидов) викликає в місто своїх колишніх товаришів по службі, які свого часу допомогли здобути губернаторові першу перемогу.

Щоб забезпечити перемогу «своєму» кандидатові, потрібно нейтралізувати супротивника — колишнього військовослужбовця, обмежену людину, яка не може зв’язати й двох слів докупи, а слово «балет» вкидає його у ступор, що вже й казати про «оперу». Дорогий московський піарник, у якого консультується Балашов, радить йому бути толерантнішим, і той обіцяє дозволити навіть гей-парад.

Тим часом у Москві вирішують, що оскільки кандидати варті один одного, то столиця не буде втручатися в перебіг кампанії і вибори відбудуться демократично: виграє той, хто набере більше голосів.

Невже це можливо? І не буде задіяно адмінресурсу? Можливо, та ще й з гумором.

«День виборів-2 » — це певний квест, який, на відміну від фільму «День виборів», зовсім не шкодить здоров’ю. Фільм побудовано винятково на жартах та чудовій грі яскравих акторів (Леоніда Бараца, Ростислава Хаїта, Каміля Ларіна, Олександра Демидова, Нонни Гришаєвої, Михайла Єфремова, Максима Віторгана, Василя Уткіна, Олексія Макарова, Олексія Кортнєва). Смішних й абсурдних моментів у «Дні виборів-2» навіть більше, ніж у першому фільмі, вони зліші щодо російської політики та реалій буденного життя. Вистачає й аполітичних жартів, що, як правило, пов’язані з випивкою.

Хто переможе на виборах, дізнаєтеся, переглянувши фільм. І повірте, кінцівка здивує навіть вибагливих глядачів.

Настя ІВАНЦОВА,
«Урядовий кур’єр» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua