"День поля: співпраця, випробувана часом"

Євдокія ТЮТЮННИК
22 липня 2015

Носівська селекційно-дослідна станція вкотре продемонструвала свої здобутки. Щороку тут святкують День поля, на який запрошують близьких і далеких гостей, котрі бажають ознайомитися з новими сортами насіння сільськогосподарських культур, виведених місцевими фахівцями.

За словами заступника директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяни Мілютенко, тут представлено результати про усі властиві для регіону сільськогосподарські культури. Приємно, що є виробники, співпраця з якими випробувана часом. Вони приїздять і купують насіння, не чекаючи його офіційного представлення. Така довіра свідчить про те, що результати роботи працівників науково-дослідної станції стабільно на високому рівні.

«На нашій станції за останні п’ять років внесено у держреєстр перші сорти голозерних форм вівса та ячменю, — говорить директор Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці ім. В. М. Ремесла Наталія Буняк. — Ці культури затребувані у виробництві, оскільки формують більше енергетичної маси за таких самих матеріальних затрат».

Колектив цієї потужної установи вважає: якщо держава підтримуватиме вітчизняну селекційно-дослідну роботу, виробникам сільськогосподарської  продукції не доведеться купувати закордонне насіння. Добре зерно — основа високих урожаїв і економічного благополуччя аграріїв. 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua