"«Депутатський контроль» підтримує дії СБУ у боротьбі з фінансуванням тероризму"

29 жовтня 2015

27 жовтня співробітники СБУ провели обшук в офісі платіжної компанії 24nonstop в рамках слідчих дій у справі фінансування тероризму. Народні депутати, члени МДО «Депутатський контроль» неодноразово зверталися до правоохоронних органів з вимогою розпочати перевірку за фактами незаконних фінансових операцій на окупованих територіях.

Наразі співробітники СБУ, за рішенням Печерського суду, перейшли до конкретних дій. Силовики провели обшук і вилучили сервери компанії, яким належать платіжні термінали ТМ «24nonstop» для отримання інформації про фінансові операції компанії.

За офіційними даними, дилери компанії «Ай Ті Фінанс», яка надає послуги ТМ «24nonstop», були зареєстровані у так званих «держорганах» сепаратистів. Компанія не припиняла свою діяльність після початку бойових дій на окупованих територіях, чим і надавала технічну та матеріальну підтримку бойовикам.

«Цілком можливо, що внаслідок таких дій податки сплачувалися до бюджету незаконних збройних формувань, відповідно здійснювалася фінансова підтримка терористичних організацій», – відзначає народний депутат, член МДО «Депутатський контроль» Максим Поляков.

Зазначимо, що раніше Національний банк своєю постановою призупинив здійснення усіх фінансових операцій та діяльність фінансових установ на окупованих територіях. 

Прес-служба Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua