"На ринку землі держава має бути основним гравцем"

13 жовтня 2011

ЗЕМЛЯ. Першочергове право на купівлю землі при запровадженні ринку земель повинна мати держава. Такого висновку дійшли представники  ради Аграрного союзу України спільно з президією Асоціації фермерів та приватних землевласників під час зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства Миколою Присяжнюком.

Люди пропонують і вимагають, щоб держава була основним гравцем і відповідальною за сільськогосподарську землю. «Я теж розумію, що на сьогодні це абсолютно правильно, і цілком підтримую таку пропозицію», — наголосив Микола Присяжнюк.

«Я готовий підтримати й пропозицію, аби преференції, які забезпечать законопроект «Про ринок земель», стосувалися лише фермерських господарств, створених станом на 1 січня 2011 року. Таким чином унеможливляться рейдерські схеми. І ми реагуватимемо на подібні випадки не лише в період розгляду законопроекту, а й після його ухвалення», — запевнив міністр. Він також підтримав пропозицію про зменшення кількості землі при купівлі-продажу в одні руки, повідомляє прес-служба профільного міністерства.       



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua