"Держава подбає про допомогу внутрішнім переселенцям"

27 липня 2015

Міністерство соціальної політики України, «Крим SOS» та Міжнародна організація Stabilization Support Services розпочинають реалізацію спільного проекту допомоги внутрішньо переміщеним особам в Україні.

В рамках проекту започатковується Програма радників з питань вимушених переселенців в рамках Міністерства соціальної політики у Центральній, Східній, Південній та Західній Україні. Програму буде впроваджено у ключових для внутрішніх переселенців населених пунктах, які визначатимуться «КримSOS» та Міністерством соціальної політики.

Серед іншого, програмою передбачається, що радники на регіональному рівні працюватимуть як місцевий контактний пункт для переселенців та сприятимуть обміну інформацією між Мінісоцполітики та регіонами, вирішуватимуть проблеми розміщення переселенців разом із поліцією та місцевими радами.

Радники на центральному рівні виступатимуть у ролі каналу комунікації з питань вимушених переселенців на регіональному рівні із тим, щоб доносити проблеми переселенців до вищих рівнів, надаватимуть підтримку своїм колегам у міністерстві щодо реагування на запити переселенців, представників громадських організацій та представників вразливих груп.

Міністр соцполітики Павло Розенко відзначив, що Уряд вже тривалий час тісно співпрацює з міжнародними та вітчизняними громадськими організаціями у вирішенні питань внутрішньо переміщених осіб, а також схвально оцінив запропоновану Програму.

Прес-службва КМУ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua