"Державні стипендії видатним українцям"

30 вересня 2011

Кабінет Міністрів підтримав проект Указу Президента України «Про призначення державних стипендій для видатних діячів культури і мистецтва». Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду 28 вересня нинішнього року.

10 вересня 2011 року вийшов Указ Президента України №906/2011 «Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров`я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери», який набрав чинності 25 вересня 2011 року. Міністерство культури у стислі терміни підготувало проект Указу Президента України «Про призначення державних стипендій для видатних діячів культури і мистецтва», до якого включено 70 претендентів згідно подань творчих спілок, національних закладів культури, товариств та об`єднань громадян.

Після підписання зазначеного Указу загальна кількість стипендіатів, які будуть отримувати дану стипендію, складатиме 295 осіб (розмір стипендії дорівнює 1,5 прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб – 1146 грн).

Прийняття вищезазначеного Указу Президента України сприятиме реалізації державної політики щодо підтримки та поліпшення матеріальних умов життя видатних діячів української культури і мистецтва та соціального захисту професійних творчих працівників і працівників культури.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua