"Державну програму «теплі кредити» продовжать ще на рік"

21 березня 2016

Про це нещодавно повідомили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Йдеться про державні відшкодування кредитів, взятих населенням на заміну котлів, євровікон із енергозберігаючими склопакетами та утеплення будинків та квартир. Громадяни мають оформити кредит в одному із державних банків — Ощадбанку, «Укргазбанку» чи «Укрексімбанку». Частину позики, тобто тіла кредиту, компенсує держава через Агентство з енергоефективності та енергозбереження. Кредит можна взяти на суму до 50 тисяч гривень, терміном на три роки.

Механізм компенсації «теплих кредитів» такий. Громадянам компенсують частину взятої суми в 20% на придбання негазових котлів. У 30% — на енерго­ефективні заходи та 40% — для об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Держава також передбачила 70% компенсації на відшкодування кредитів для банків.

Нині пропозицій встановити металопластикові вікна чи двері хоч відбавляй. Рекламними листівками забиті поштові скриньки, спеціально найняті люди розклеюють агітки у вагонах метро, хапають за поли перехожих на вулицях, аби вручити їм пропозиції тієї чи іншої фірми, яка прагне успішно зайняти місце на ринку. Але як не «обпектися» на розрекламованій фірмі, обравши якісну продукцію за помірну ціну? 

Компанія «Амтек» пропонує євровікна економ серії: двокамерні, виготовлені із соснового бруса з терміном експлуатації 10 років (виговлення 1,5-2 місяці). Фото з сайту www.amtek.com.ua.Сучасні технології енергозбереження не стоять на місці. Нині замість пластикових вікон використовують дерев’яні вікна. Тобто замість пластикового профілю використовують дерев’яну основу, виготовлену з масивного дерев’яного віконного бруса, повідомляє сайт www.amtek.com.ua. Зі слів експертів, під час експлуатації євровікна з дерева мають кращі енергозберігаючі показники, вони довше служать за пластикові та є рентабельнішими.

Дерев’яні вікна в Києві від виробника з досвідом 25 років пропонує компанія «Амтек» ЛТД. Це українсько-німецьке підприємство, яке спеціалізується на виробництві дерев’яних вікон, дерев’яних євровікон та дверей із енергозберігаючими склопакетами. Тут поєднані німецька якість та українська ощадливість.

Чому дерев’яні вікна кращі пластикових?

По-перше, у дерев’яних конструкціях краще відбувається циркуляція повітря. Такі вікна «дихають», бо дерево найтепліший природний матеріал, який є теплоізоляційним, добре переносить перепади температур, підвищену вологість та не боїться корозії.

По-друге, дерев’яна рама і склопакет герметично з’єднані та заповнені ультрафіолетостійким силіконовим герметиком.

Компанія «Амтек» пропонує євровікна економ серії: двокамерні, виготовлені із соснового бруса з терміном експлуатації 10 років (виговлення 1,5-2 місяці); дерев’яні євро вікна серії «золота середина»: двокамерний енергозберігаючий склопакет, виготовлений із довговічного метеріалу меранті з терміном експлуатації 25-30 років (виготовлення 1,5-2,5 місяці).

У 2016 році на фінансування програми «теплі кредити» з державного бюджету України виділено 700 мільйонів гривень. Крім того на цю урядову програму із 2015-го року перейшло ще 169 мільйонів. Ці кошти теж використають цього року.

— Взяв кредит на суму 32 тисячі гривень в «Укргазбанку» на утеплення хати, — розповідає 39-річний Віктор Панченко з міста Кременчук Полтавської області. — Хотів, щоб матеріал був якісний. У банку попросили паспорт, ідентифікаційний код, довідку про зарплату й рахунок на матеріали. Уклав угоду. Буквально через кілька днів рахунок оплатили. Держава компенсувала 9 тисяч 600 гривень. За послуги банку заплатив 800 гривень. За договором, мав сплатити кредит за два роки. Зробив це за два місяці.

Євген ШКРІБЛЯК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua