"Держпрограми удосконалить саме життя"

15 червня 2012

ПЛАНИ. Кабінет Міністрів проводить системну роботу з виконання нових соціальних ініціатив Президента, переконував на кабмінівському брифінгу перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський.

Так, із травня 2012 року уряд розпочав програму з підвищення пенсійних виплат. «Було здійснено перерахунок пенсій для всіх категорій пенсіонерів. Середній рівень підвищення пенсії становив 130 гривень», — заявив перший віце-прем’єр. За його словами, уряд і надалі проводитиме системну політику, спрямовану на соціальний захист і підтримку пенсіонерів.

Коментуючи виплату компенсацій вкладникам Ощадбанку, урядовець наголосив на високому рівні організації роботи. «Виплату компенсацій розпочато з першого червня цього року. За цей період понад 300 тисяч вкладників на всій території України отримали виплати на суму понад 350 мільйонів гривень. Я хотів би подякувати керівництву і всім працівникам Ощадбанку за високий рівень організації роботи. Виплати здійснюються без черг, без скарг, у спокійній атмосфері», — підкреслив Валерій Хорошковський.

Окремо він зупинився на виконанні програми «Доступне житло». «Вона почала реально працювати. Перший договір укладено в Сумах 15 травня. А нині вже понад 4 тисячі громадян подали документи на отримання кредитів», — цитує слова першого віце-прем’єр-міністра його прес-служба. 

У Кабінеті Міністрів розуміють, що умови надання кредиту за програмою «Доступне житло» є жорсткими з огляду на площу житла, на яку може претендувати родина, а також з урахуванням необхідного рівня доходу сім’ї. «Але при цьому процентна ставка за кредитом буде максимум 3%», — заявив Валерій Хорошковський. Він також пообіцяв, що урядовці працюватимуть над удосконаленням цієї соціальної програми. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua