"Держсекретар США розповів про зону вільної торгівлі з ЄС"

21 лютого 2013

АМЕРИКАНСЬКА ПОЛІТИКА. Новий держсекретар США Джон Керрі виголосив першу велику промову. Він розповів, що його перші закордонні поїздки відбудуться у Західну Європу та на Близький Схід. Із Єгиптом, Туреччиною та країнами аравійського півострова він говоритиме про сирійську кризу, а із європейськими партнерами – про створення зони вільної торгівлі з ЄС:

«Багатообіцяючі нові торгові перемовини між США та ЄС, про які президент Обама оголосив минулого тижня, ведуть до створення найбільшої у світі двосторонньої угоди. Якщо це буде здійснено, то нам вдасться організувати справжнє трансатлантичне партнерство, на кшталт тихоокеанського регіону. Утім, для цього треба докласти багато-багато зусиль. До прикладу, 7 із 10 країн, що швидко розвиваються, це країни африканського континенту. Наразі Китай це розуміє, і більше інвестує туди, аніж ми».

А от у палестинсько-ізраїльські відносини Джон Керрі поки не заглиблюватиметься. За його словами, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху наразі зайнятий формуванням нового уряду після парламентських виборів.

 Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua