"Десант художників висадився у Чугуєві"

Світлана ГАЛАУР
1 серпня 2012

МИСТЕЦТВО. На Харківщині відбувся XIII Міжнародний рєпінський пленер. Проводити його на батьківщині всесвітньо відомого художника Іллі Юхимовича Рєпіна стало вже доброю традицією. Отож щороку в середині літа на слобожанську землю приїздять митці з України, Білорусі, Німеччини та інших країн. Нині на Харківщині висадився цілий десант художників. 

Як розповів начальник головного управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнецов,  цьогорічний пленер проводять за кошти державного бюджету. Кращі зі створених тут робіт буде виставлено в галереї музею Рєпіна, а їхні автори отримають премії.

Традиційні зібрання художників у Чугуєві, за словами Дмитра Кузнецова, відбуваються з 2000 року. Вони покликані популяризувати рєпінські традиції реалістичного мистецтва у творчості сучасних художників і сприяти перетворенню міста на центр розвитку образотворчого мистецтва, про що так мріяв Ілля Рєпін.

Під час пленеру відбулися майстер-класи для учнів художньої школи, молодих художників та художників-аматорів, пройшли творчі зустрічі. Крім цього, митці взяли участь у благодійній акції «Картина в подарунок дітям-сиротам» та провели науково-практичну конференцію. Завершиться пленер також традиційно — виставкою всіх написаних на ньому робіт.

Торік цей мистецький захід уперше відвідали нащадки  знаменитого художника Іллі Рєпіна, які живуть у Франції. Щоб ознайомитися з батьківщиною свого прославленого родича, в Чугуїв приїхало 17 його нащадків.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua