"Десять найцікавіших функцій наручних годинників"

21 сiчня 2016

Наручні годинники, погодьтеся, – аксесуар, що завжди на піку моди. Це річ, яка підкреслить ваш статус і стиль, приноситиме вам задоволення багато років. Наручні годинники, на відміну від більшості прикрас – річ для повсякденного носіння, тож усі ваші знайомі матимуть змогу оцінити ваш вишуканий вибір.

Нині, коли час легко дізнатися з екрану мобілки чи іншого гаджета, наручні годинники перетворилися на елітний подарунок, особливо якщо це годинник відомого бренда з історією.

Придбати брендові швейцарські годинники сьогодні зручно через Інтернет. Наприклад, офіційний інтернет-магазин швейцарських годинників SWATCH  пропонує 256 моделей жіночих годинників. Тут ви придбаєте оригінал, а не підробку, бо згаданий інтернет-магазин є офіційним представником SWATCH в Україні. 

Показувати час – далеко не єдине, на що здатні сучасні годинники. Ось десятка найкорисніших і найнесподіваніших функцій цих сучасних аксесуарів.

Якість SWATCH відповідає ціні. Фото надане авторомБудильник. Деякі моделі дозволяють встановлювати декілька установок будильника за вашим бажанням – навіть щогодини!

Термометр. Деякі годинники здатні вимірювати не тільки температуру повітря, а й температуру води.

Вічний, тобто автоматичний календар. Він автоматично враховує кількість днів у місяці, адже запрограмований на багато років наперед. Високосні роки такий календар також враховує.

Індикатор заряду батареї у кварцових годинниках підкаже, коли закінчується час роботи батарейки і дозволить вчасно її замінити.

Магнітостійкість, тобто антимагніт нівелює вплив магнітного поля на точність ходу механізму. Відомо, що на роботу годинників впливають будь-які магніти: від магнітного замочка на сумочці до сувенірних магнітів на холодильник. Антимагніт – корисний винахід, який нейтралізує навіть влив на годинник магнітних рамок в супермаркеті. .

Таймер зворотного відліку. Ця функція допомагає встановити зворотний відлік часу до важливої для користувача події – чи то прийом ліків, чи то важлива зустріч.

Другий часовий пояс – ця функція дозволяє вимірювати час одразу в двох часових поясах..

Тахометр – здатність годинника визначати швидкість проходження дистанції. На швидкість руху зазвичай вказує секундна стрілка годинника: при запуску тахометра ця стрілка зупиняється біля цифри з показником швидкості. Дуже зручно, скажімо, під час ранкової пробіжки.  

Пульсометр вимірює частоту биття серця. Спеціальний датчик годинника завдяки контакту корпуса з рукою визначає частоту пульсу і виводить показник на дисплей.

Визначник фаз Місяця. Цей розумний пристрій визначає точну фазу Місяця і вказує її в окремому віконці на циферблаті. Зручно, якщо ви живете за Місячним календарем.

Оксана ГЕМБЛЮК
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua