"Дев'ять гривень за літр дизпального"

25 березня 2011

АКТУАЛЬНО

Учасникам ринку нафтопродуктів рекомендовано дотримуватися цінового коридору на моторне пальне

Під головуванням міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка відбулося засідання Експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля.

Головним питанням стала ситуація на ринку нафти і нафтопродуктів, яка має вагоме значення у соціально-економічному житті країни, зокрема дотримання компаніями-учасниками ринку коридору рекомендованих цін на моторне пальне.

Згідно з озвученими даними, зростання цін на нафтопродукти з 11 до 23 березня 2011 року мало такий характер: роздрібна ціна бензину А-95 в Україні збільшилася на 1,05% (в Європі знизилася на 2,29%); дизельного пального - на 1,68% (в Європі - на 0,72%).

Експертно-аналітична група рекомендувала компаніям-учасникам ринку дотримуватися встановленого на попередньому засіданні групи цінового коридору, верхня межа якого не перевищуватиме 9,5 грн/л на бензин А-95 та 9,0 грн/л - на дизельне пальне. За результатами обговорення Юрій Бойко дав доручення НАК "Нафтогаз України" провести закупівлю 100 тис. тонн світлих нафтопродуктів та 100 тис. тонн нафти для подальшої переробки, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Під час засідання також обговорено доопрацьований проект Меморандуму між Кабінетом Міністрів та вітчизняними виробниками нафтопродуктів щодо збільшення обсягів переробки нафти у 2011-му та наступних роках.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua