" Діалог із Росією — невичерпний"

2 жовтня 2012

ПАРТНЕРСТВО. Керівники урядів України та РФ Микола Азаров і Дмитро Медведєв у Криму обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці.

«Я вважаю, що проведення двосторонньої зустрічі надзвичайно потрібне обом сторонам. У цьому році планується державний візит Президента України Віктора Януковича до Росії, тому його необхідно якісно підготувати», — зазначив Микола Азаров на зустрічі, яка відбулася минулої п’ятниці після засідання Ради глав урядів країн СНД.

Також, за його словами, потрібно обговорити питання підготовки III Українсько-російського міжрегіонального економічного форуму, що пройде у Нижньому Новгороді під патронатом президентів обох країн.

Крім того, Прем’єр-міністр поінформував, що за домовленістю президентів України та Росії в поточному році сторони мають намір встановити прикордонний демаркаційний знак. Микола Азаров уточнив, що це питання можуть взяти під контроль міністри закордонних справ двох країн.

Глава українського уряду також запропонував відповідальним секретарям визначити дату проведення 10-го засідання Комітету з питань економічної співпраці українсько-російської Міждержавної комісії, що попередньо пропонувалося на листопад—грудень 2012 року.

У свою чергу Дмитро Медведєв подякував Миколі Азарову за чудову організацію засідання Ради глав урядів СНД: «Я хочу вам подякувати за прекрасну організацію зустрічі прем’єр-міністрів країн СНД. Ми підписали всі угоди, які планували. Стосовно українсько-російського діалогу — він невичерпний і за глибиною, і за кількістю питань».

Сторони також обговорили питання двосторонньої співпраці в енергетичній, аерокосмічній, гуманітарній та інших галузях. Окрему увагу було приділено можливості взаємного незастосування утилізаційного збору на автомобілі.

«Ми обговорили багато питань нашого двостороннього співробітництва, в тому числі і питання щодо утилізаційного збору. Нині це питання перебуває у стадії вирішення. І наша делегація працюватиме з відповідними міністерствами Російської Федерації», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

При цьому Прем’єр додав, що глави урядів Росії та України дали відповідні доручення для активізації вирішення цього питання.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua