"Дітей навчить рахувати арт-майданчик"

16 сiчня 2013

КУЛЬТУРА. Його відкрито на Пейзажній алеї в Києві на території «Дитячого арт-парку «Пейзажка: два світи». Цей арт-об’єкт за допомогою скульптур в ігровій алегоричній формі демонструє дітям ставлення громадян до сплати податків. У заході взяли участь перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов та голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов. До слова, створення арт-об’єкта, окрім Нацбанку, підтримувала Київська міська державна адміністрація, а в життя його втілили архітектори Федор Баландін і Костянтин Скритуцький.

Сергій Арбузов та Олександр Попов урочисто відкрили арт-парк. Фото УНIAН

Сергій Арбузов наголосив, що майданчик зведено за ініціативи Національного банку: «Приємно розуміти й бачити, що цей майданчик єдиний у країні і надзвичайний, тому що тут поєднано ідею розваги і навчання. Важливо, що батьки зможуть показати дітям на прикладах, як працює економіка», — зазначив він.

Під час короткого спілкування з пресою перший віце-прем’єр-міністр повідомив, що Україна розраховує домовитися з Міжнародним валютним фондом про отримання нового кредиту стенд-бай в обсязі 10 млрд SDR (близько 15 млрд доларів). «Ми, як і раніше, хочемо вести мову про ті суми і умови, які були зафіксовані в попередньому меморандумі. Це близько 10 млрд спеціальних прав запозичення (SDR). Переконаний, що коли приїде місія, ми розмовлятимемо все-таки в рамках цієї теми. Нічого не змінилося для того, щоб переглядати суму фінансування», — передає слова першого віце-прем’єра УНІАН.

Окрім цього, Сергій Арбузов розповів про намір уряду продовжити вивчення обставин підписання угоди з іспанською компанією щодо LNG-терміналу. Він зазначив, що це питання обговорювалося на попередньому засіданні Кабінету Міністрів. Унаслідок чого й прийнято рішення про глибший аналіз відповідної ситуації. «Аналізується те, що сталося, чому це сталося і шляхи виходу із ситуації, — пояснив Сергій Арбузов та окремо висловив сподівання, що розібратися в ній вдасться вже найближчим часом. — Я переконаний, що шляхи виходу з цієї ситуації будуть знайдені і незабаром ви почуєте про це від Прем’єр-міністра Миколи Азарова». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua