"Діти бійцям АТО"

10 липня 2015

Фото Святослава ЛИПОВЕЦЬКОГО.

 Українці мають бути єдині, до того ж у всьому світі. Тому завдяки спільним зусиллям Світової управи Спілки української молоді та Асоціації українців регіону Мурсія (його адміністративний центр — побратим Тернополя) неподалік містечка Сан-Педро на березі Середземного моря відбувся перший табір під назвою «Гартуйсь!» для українських дітей Іспанії.Українці мають бути єдині, до того ж у всьому світі. Тому завдяки спільним зусиллям Світової управи Спілки української молоді та Асоціації українців регіону Мурсія (його адміністративний центр — побратим Тернополя) неподалік містечка Сан-Педро на березі Середземного моря відбувся перший табір під назвою «Гартуйсь!» для українських дітей Іспанії.

Комендантом табору був тернополянин Святослав Липовецький. Вихователями, крім представників України, були також наші співвітчизники з Канади та Великобританії. У межах своїх роїв — «Бандерівки» та «Соколи» — діти створили своє самоврядування.

Крім ігрових занять у програмі таборування були інтелектуальні змагання з українознавства, ознайомлення із сучасною українською музикою та культурою. Звісно, не обійшлося без гутірок (бесід), темою однієї з них стала російсько-терористична агресія на сході нашої країни.  Понад те, впродовж усього відпочинку діти  плели маскувальну сітку для захисників українських східних рубежів.

Українські хлопчики й дівчатка починали й закінчували свій день виконанням Державного Гімну, а кожну трапезу починали молитвою. Примітно, що ці хвилини не лише привертали увагу іспанців — вони виявляли солідарність з українцями і долучалися до своїх однолітків.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua