"Діти-сироти розповіли свої історії"

Олександр ВЕРТІЛЬ
25 грудня 2015

У Сумах майже одночасно пройшли презентації двох щойно видрукуваних книжок, які відразу  зацікавили читацьку аудиторію.

«Моєї душі торкнувся янгол» — так називається збірка художніх творів, автори яких — діти-сироти із прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу Сумської області. Всього представлено творчість 28 хлопчиків і дівчаток з непростою долею. За кожним віршем, оповіданням, замальовкою —  власний погляд на життя, події, що відбуваються навколо.

Як наголосила під час презентації директор Сумського обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Тетяна Шевченко, ця дебютна збірка матиме продовження. Адже по-справжньому обдарованих дітей набагато більше, аніж умістила книга. Тож найближчим часом слід чекати на друге видання.

А в Сумській міській бібліотеці імені Тараса Шевченка читачам представили збірник «Рідне місто моє!», присвячений 360-й річниці заснування міста Суми. У ньому надруковані вірші, оповідання, пісні, які визнано переможцями міського творчого конкурсу на честь ювілейної дати.

За словами завідувача відділу культури і туризму Сумської міськради Наталії Цибульської, журі розглянуло десятки робіт, які наскрізь пройняті любов’ю до міста над Пслом, його багатої історії. І що поважнішим стає вік обласного центру, то величніше і ніжніше звучать літературні та музичні акорди на його честь.

Обидві книги поповнять бібліотеки обласного центру і  районів області.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua