"Діти з Донбасу відпочили на Сумщині"

Олександр ВЕРТІЛЬ
21 серпня 2015

17 школярів віком від 7 до 16 років провели частину літніх канікул на Сумщині. Всі вони — жителі Донбасу, а до Слобожанського краю приїхали на запрошення обласної влади.

Як розповіла заступник голови Сумської обласної ради Віра Лаврик, свого часу вона мала розмову з головою Донецької ОДА Павлом Жебрівським щодо літнього оздоровлення донбаських дітей на Слобожанщині. Депутатський корпус підтримав таку ініціативу, спрямувавши додатково на відпочинок юних українців зі сходу 90 тисяч гривень. Гостей розмістили в Хоружівському дитячому будинку Недригайлівського району, який нещодавно введений в експлуатацію і відповідає всім сучасним вимогам. У кожній кімнаті готельного типу є всі побутові зручності. Потурбувалися господарі і про належне харчування. В розрахунку на одну дитину надано 70 гривень на день.

Зі школярами працювали не тільки вчителі і вихователі, а й психологи, які допомогли відновити душевні сили, поліпшити настрій.

Та й сама мальовнича природа Недригайлівщини додала гостям снаги. До того ж вони побували на екскурсіях, у походах. Зокрема відвідали історико-культурний заповідник «Посулля», Спадщанський ліс під Путивлем, інші історичні місця сумського краю.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua