"Діти започаткували пілотний фестиваль"

Євген ЛОГАНОВ
3 червня 2016

У Міжнародний день захисту дітей у селі Атманай Якимівського району Запорізької області розпочав роботу пілотний проект «Фестиваль «Арка миру» з метою розвитку сільського зеленого туризму.

Організатори, фахівці департаменту освіти та науки Запорізької ОДА планують створити для дітей і молоді літній мовний табір з вивчення англійської мови, а також проводити  майстер-класи з українського ужиткового мистецтва. Таке поєднання відпочинку й змістовного дозвілля в період літніх канікул створює умови для підвищення мотивації саморозвитку, патріотичного виховання, збереження українського народного мистецтва й традицій.

Учителі місцевої школи перейнялися ідеєю, яку запропонувала їхня колега Галина Карабут. Не залишилися байдужими й жителі села — вони взяли активну участь в облаштуванні та благоустрої майданчика «Зелена садиба Атманая».

Матеріали для майстер-класів придбано коштом вільного залишку бюджету Атманайської сільради. Вчителі працюють на волонтерських засадах, тому відвідування майстер-класів безкоштовне для всіх охочих. Планують таким чином організувати творчі майстерні з виготовлення різноманітних підліткових аксесуарів, з-поміж яких аплікація з паперу, квілінг, витинанка на папері, іграшки кулькові та з полімерної глини, плетіння, солом’яний оберіг, в’язання квітів-застібок, вітраж, сувеніри із солоного тіста, гончарство, вишивання. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua