"Дітлахам подарували свято"

Наталя ЗВОРИГІНА
27 листопада 2012

ДОПОМОГА

З ініціативи «Урядового кур’єра» 30 дітей, яких виховують батьки- інваліди, побували на цирковій виставі

 До нашої редакції зателефонувала Лариса Коляда із Запоріжжя. Жінка очолює громадську організацію батьків-інвалідів — йдеться про тих, хто має статус інвалідів з дитинства. На щастя, більшості з них поталанило зустріти свою другу половинку і створити повноцінну сім’ю. У багатьох підростають діточки, дякувати долі, здорові, а ще й які ж розумні! Але такі родини зазвичай власним коштом не можуть забезпечити своїм дітям ані повноцінного оздоровлення влітку, ані змістовних культурних розваг протягом навчального року. Тож «Урядовий кур’єр» взявся посприяти у вирішенні цього питання.

І ось  для 30 дітей віком від 5 до 14 років похід на циркову виставу «Калейдоскоп золотої осені» за дорученням голови обл?держадміністрації організували начальник управління культури ОДА Ірина Конарєва і заступник директора Запорізького державного цирку Наталія Кравець. До речі, щороку цирк дає чимало таких вистав.

— Величезне спасибі за такий подарунок нашим дітям, — щиро дякувала Світлана Ковальонок, бабуся 11-річної Настуні Попової. Її син Олександр, 1970 року народження, інвалід дитинства, за станом здоров’я не працює, тож не може дозволити своїй дитині такої розкоші — розваг у цирку. — Те, що про наших діточок піклуються, вселяє надію, що ми не полишені наодинці із своїми проблемами.

— Все, що стосується життєвих потреб запоріжців, а тим паче дітей, — на особистому контролі голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, — запевнив його заступник із питань соціального забезпечення Андрій Гамов. — Так, лише цього року на проведення літньої оздоровчої кампанії було виділено 30,3 млн грн, відпочинком охопили 86 тисяч школярів. Зокрема за кошти обласного бюджету оздоровлено 22 590 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Посадовець також розповів, що нині в області формується база Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. До неї вже внесено інформаційні дані щодо 528,5 тис. пільговиків. На реалізацію заходів обласної Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян «Назустріч людям» з обласного бюджету виділено 6,3 млн грн.

У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України в Запорізькій області створено 262 додаткових робочих місця для соціальних працівників. Вони пройшли підготовку та приступили до роботи. За нормативами Міністерства соціальної політики, кожен соціальний працівник має обслуговувати до 3 тис. осіб у містах і до 1,5 тис. людей у сільській місцевості. На Запоріжжі це навантаження більше: на одного соціального працівника припадає до 8,8 тис. міського населення та до 2,6 тис. сільського. Тому від керівництва області  направлено лист до міністерства з проханням збільшити квоту. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua