"Дитячий ансамбль збирає аншлаги"

Наталя ЗВОРИГІНА
23 березня 2012

ЮНІ ТАЛАНТИ. Концерти вихованців зразкової  народної дитячої вокально-хореографічної студії «Чайка»  Запорізького палацу творчості дітей та юнацтва, зазвичай, стають  визначною подією у культурному житті обласного центру і щоразу збирають справжні аншлаги.  Сьогодні  «Чайка» є  школою-студією при козацькому ансамблі пісні та танцю «Запорожці» обласної філармонії. Її випускники  стають провідними артистами  цього відомого колективу, а  вихованці студії  регулярно беруть участь у  його концертах.  Визначною подією для юних артистів  стали концерти за участю  видатної співачки,  золотого голосу України Ніни Матвієнко, коли вона виступала у Запоріжжі.

«Чайка» — призер та дипломант багатьох конкурсів та фестивалів. Особливе місце серед нагород ансамблю посідає  відзнака Ватикану за високохудожню авторську концертну програму, яку подарували понтифіку дітлахи з    «Чайки»  в рамках своєї  різдвяної творчої мандрівки Європою у січні 2010 року.

— Прагнемо  виховувати у наших дітей любов до народної пісні, —  розповіла авторці цих рядків  хормейстер колективу Олена Корнєєва. —  В ансамблі  співають   і  малята  з 6 років, і  17-річні  юнаки і дівчата. Переконана, навіть якщо вони і не стануть видатними співаками, цей дотик їхньої  душі до творчої спадщини нашого народу не тільки  укріпить їх  національне самоусвідомлення, а й сприятиме формуванню активної громадянської позиції і, врешті, позитивно вплине на їхню  подальшу долю.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua