"Дітям обіцяють Сицилію"

Олена ІВАШКО
18 березня 2016

Торік видатки на відпочинок дітей Миколаївщини становили майже 21,5 мільйона гривень. Вони складалися з коштів місцевих та обласного бюджетів, а також позабюджетних надходжень. Послугами оздоровлення та відпочинку було охоплено 66 тисяч дітей шкільного віку.

У 2016 році підготовлено розпорядження голови облдержадміністрації про заходи відпочинку та оздоровлення дітей, на які передбачено 4,9 мільйона гривень, не враховуючи витрат на оздоровчі заклади «Орлятко» та «Вітрила», а це майже 7,8 мільйона. Обласна влада розраховує на додаткові кошти з місцевих бюджетів.

Як зазначає заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Оксана Янішевська, цього року вперше передбачили оздоровлення дітей, один з батьків яких загинув під час АТО. Директор департаменту освіти, науки та молоді Алла Веліховська повідомила, що минулого літа 45 дітей вимушених переселенців відпочивали в Хорватії, а взимку 56 дітей-сиріт — у США. Цього літа більш як 100 дітей-сиріт знову поїдуть до США. Є домовленість, щоб цього року діти, батьки яких загинули в АТО, перебували в українській діаспорі на Сицилії в Італії. Про кількість дітей та тривалість поїздки поки що тривають перемовини.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua