" Дітям зі сходу допоможе дистанційна школа"

Роман КИРЕЙ
18 червня 2015

Чимало дітей, які не мають змоги виїхати з тимчасово окупованої території на сході країни та зони АТО, виявляють бажання здобувати освіту за українськими програмами. Допомогти реалізувати ці прагнення вирішили на Черкащині і обговорили цю ідею за «круглим столом» в обласній раді.

Про практику дистанційного навчання в режимі онлайн говорили зокрема представники спільноти вимушених переселенців Олександр Лавриненко та Дар’я Єфременкова. Освітяни, які мають досвід організації такого навчання, стверджують, що це цілком можливо. Зокрема Катерина Черниш з обласної організації Спілки молодих освітян, ректор інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна, начальник департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський зазначали, що певні елементи такого навчання на Черкащині успішно застосовували, наприклад коли оголошували карантин під час епідемії грипу.

Є напрацювання в цьому плані і в окремих навчальних закладах. І хоч нинішнє завдання трохи складніше, фахівці відповідних департаментів і однієї зі шкіл готові розробити конкретну програму, щоб із початком нового навчального року така дистанційна школа запрацювала не просто як консультаційний пункт, а як повноцінний навчальний центр.

Учасники зібрання дійшли висновку, що для початку слід дітей, які хочуть навчатися дистанційно, розподілити за віковими групами, підібрати педагогів, підготувати інформаційні ресурси тощо.

Можливості для запровадження онлайн-навчання і підтримки дітей на сході країни, зокрема з обмеженими фізичними можливостями, у Черкасах є. Для цього створено робочу групу, яка має втілити важливий проект у життя.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua