"Дивовижне оновлення"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
5 травня 2016

У Хрестовоздвиженському храмі села Малеве, що в Демидівському районі на Рівненщині, сталася надзвичайна подія. Незадовго до Великодня тут оновилися аж 43 ікони, яким у середньому по 130 років. Схоже, деякі з них ось-ось замироточать. — Що це за знак, здогадатися неважко: Господь нагадує нам, що він є, і він єдиний, і сила лише в ньому. Останнім часом з’явилося чимало відступників від віри, тож творець у такий спосіб нагадує, щоб спам’яталися і повернулися до нього, — каже місцевий благочинний отець Василій. — Принаймні за свої 23 роки служби я таке бачу вперше.

Архієпископ рівненський і острозький УПЦ  КП створив комісію, яка підтвердила диво оновлення ікон. Річ у тім, що в радянські часи в цьому храмі облаштували склад: чого тут тільки не зберігали! Відновили ж святе місце 1989-го. Відтоді селяни почали зносити сюди ікони, які в кого були: одні — в кращому стані, інші — в жалюгідному, їх уже навіть, було, думали переробити — вишити бісером. Аж тут такий подарунок до Великодня!

Благочинний наголошує: поки що ікони не мироточать, але в храмі відчувається запах мира. Можливо, Господь готує парафіянам іще один сюрприз.      



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua