"Дієтологи назвали продукти для стрункої фігури"

19 червня 2019

Дієтологи нагадую про те, що при досягненні 30 років обмін речовин поступово сповільнюється. Як наслідок це призводить до зайвої ваги.

Метаболічні порушення в організмі безпосередньо пов'язані з нестачею флавоноїду, велику кількість якого можна знайти в деяких продуктах. Лікарі назвали ТОП-3 продукти для підтримки «вічної» стрункості, що містять цей антиоксидант.

Першим продуктом, в якому є багато флавоноїдів, домашня полуниця. Ця сезонна ягода має у своєму складі велику кількість антиоксидантів, здатних «спалювати» жирові відкладення та виводить зайву рідину з організму.

Друге місце розділили між собою цибуля і брокколі. Завдяки великій кількості харчових волокон, ці продукти здатні покращувати метаболізм. До того ж вони вимагають великих затрат калорій на своє перетравлення.

Третє почесне місце займає – черешня. Незважаючи на її порівняно невелику калорійність, вона є досить ситною ягодою. Плоди черешні багаті вітамінами групи В і С, а завдяки високому вмісту клітковини вона здатна насичувати повноцінно організм на кілька годин. Дієтологи рекомендують споживати ягоду як самостійний перекус.

Також найважливішою заявою медиків є повна відмова від будь-яких дієт. У цьому випадку естафету за «вічну» стрункість краще передати збалансованому харчуванню, ніж катувати свій організм мізерним меню на 1000 калорій.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua